Hemus Recruitment

Hemus Recruitment е вашиот партнер за развој на кариерата во сите професионални нивоа во областа на медицината вклучувајќи болничките центри, клиниките за рехабилитација и медицинските центри. Нашата програма за вработување ги опфаќа и краткорочните или сезоналните вработувања за студенти. Нашата примарна цел е да избереме квалификуван и мотивиран персонал од Македонија, Албанија, Косово, Босна и Херцеговина, Србија и Црна Гора, кои што имаат желба да работат во Германија.

Ние вложуваме напори да ги прилагодуваме квалификуваните лица со условите за работа и барањата на работодавците. Ние придаваме значење за да обезбедиме успех и здоволство кај нашите клиенти. Хемус Регрутирањето има успешна соработка со јавните и приватните здравствени услуги во територијата на Германија. Бројот на соработниците расте секојдневно постепено.

Апликацијата е првиот чекор што на сите апликанти да им дава можност за нова кариера. Сите апликанти треба да испратат CV online на Германски јазик, инаку нема да се земаат во обѕир. По испраќањето на CV-то ќе се имплементираат следните процеси:

 • Евалуација на CV
 • Покана за интервју
 • Евалуација на интервјуто
 • Конечниот избор

При изборниот процес ќе бидат преферирани апликантите со Б1-Б2 ниво на Геманскиот јазик, а за аплиакнтите за краткорочни или сезонални работи ќе биде прифатливо нивото A1-A2. Хемус Регрутирањето за заинтересираните предлага курсеви за сите нивоа кои се потрбни за да се постигнат вашите цели.

Вие заслужувате шанса да пронајдете нова работа. Да работите во нови услови. За подобрување на вашата финансиска ситуација. Да ве сметатат како професионалец. Да ја развиете вашата кариера.

НАШИТЕ УСЛУГИ

Желбата и мотивацијата да се продолжи вашата кариера во Германија сметаме дека не се доволни. Познавањето на Германскиот јазик е прашање кое бара решение за постигнување на вашите цели. Познавајќи ги пречките што можат да се појават на површина и кои не дозволуваат вашата кариера да продолжи, ние дизајниравме проект кој обезбедува соодветна помош.

Проектот вклучува:

 • Учење на Германскиот јазик од Ниво А1 до Б2
 • Помош за превод на документи со цел добивање на виза
 • Подготовка на потребната документација за Германската Амбасада
 • Резервации на билети за летови во Германија
 • Воспоставување контакт помеѓу апликантот и работодавачот во Германија
 • Обезбедување на привремено сместување
 • Поддршка во интеграцијата
 • Административно советување во Германија

услуги што ги нудиме

   Услуга 1
Учење на Германскиот јазик од Ниво А1 до Б2

  Услуга 2

Помош за превод на документи со цел добивање на виза

  Услуга 3

Подготовка на потребната документација за Германската Амбасада

  Услуга 4

Резервации на билети за летови во Германија

  Услуга 5

Воспоставување контакт помеѓу апликантот и работодавачот во Германија

  Услуга 6

Обезбедување на привремено сместување

Зачленете ce на нашата мејлинг листа

Hemus Recruitment

Hemus Recruitment е вашиот партнер за развој на кариерата во сите професионални нивоа во областа на медицината вклучувајќи болничките центри, клиниките за рехабилитација и медицинските центри.

Hemus Logo

Контакт

Hemus Recruitment

Адреса: Консантин Петковиќ Штрасе 15, Скопје – Македонија

Тел .: +389 0 79 204031 / +49 1520 3137505

Е-пошта: Info@hemusrecruit.com

Контакт часа: П – Пет 9: 00-17: 00

Cе претплатите на нашиот билтен